Kukoricás-zöldbabos indián csirkeleves
|
|
|
|
|
Hozzávalók: |
|
|
1 konyhakész csirke felaprítva 1 nagy fej vöröshagyma felaprítva 1 ek olaj 1 liter csirkealaplé (készülhet kockából) friss vagy szárított vegyes fűszernövények (petrezselyem, babérlevél, kakukkfű, stb) 1 kk só bors 50 dkg zöldbab (fagyasztott, konzerv vagy előfőzve) 25 dkg csemegekukorica (fagyasztott vagy konzerv) 1,5 dl tejszín vagy tejföl még 4 ek friss petrezselyem
| |
|
Elkészítése: |
|
A felhevített olajon pirítsa meg a hagymát. Tegye bele a feldarabolt csirkét, engedje fel az alaplével, adja hozzá a csokorba kötött fűszernövényeket, sózza, borsozza. Fedő alatt csendesen főzze 30-40 percig, amíg a csirke puha lesz.
Vegye ki a csirkedarabokat a lábosból. Távolítsa el a fűszernövényeket és egy kanállal szedje le a habot a leves tetejéről. Ismét forralja fel, keverje bele a babot és a kukoricát. Mérsékelt lángon, fedő alatt főzze kb. 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Húzza le a csirkedarabok bőrét, a bőrt és a csontot dobja el. A húst vágja kisebb darabokra, és tegye vissza a levesbe. Főzze együtt további 5 percig.
Vegye le a tűzről, adja hozzá a tejszínt és a petrezselymet. Előmelegített tányérokban, pirított kenyérrel tálalja. | | |