Indin lepny
- Hozzvalk:
4 tojs 4 ek cukor 4 ek liszt ½ csomag stõpor 1 csomag vanlis cukor 6 tojsfehrje 28 dkg kristlycukor 4-5 ek vz
- Elkszts:
4 tojsfehrjbõl kemny habot vernk, hozzadunk 4 evõkanl cukrot, egyenknt a 4 tojs srgjt, a 4 evõkanl lisztet, a stõport s a vanlis cukrot.
Stõpaprral kiblelt kzepes mretû tepsiben megstjk.
6 tojsfehrjbõl kemny habot vernk. 28 dkg kristlycukorbl s 4-5 evõkanl vzbõl szirupot fõznk s beletesznk egy fl szl vanilia rudat. A kemny habba ezt a felforralt, forr szirupot folyamatos kevers mellett belecsepegtetjk. Eddig tûzn, most gõz fltt verjk tovbb. Addig verjk amg a habsthz tapadni nem kezd. A pisktra ntjk egyenletesen elsimtjuk, s csokimzzal bevonjuk.
|