Indián lepény
- Hozzávalók:
4 tojás 4 ek cukor 4 ek liszt ½ csomag sütõpor 1 csomag vaníliás cukor 6 tojásfehérje 28 dkg kristálycukor 4-5 ek víz
- Elkészítés:
4 tojásfehérjébõl kemény habot verünk, hozzáadunk 4 evõkanál cukrot, egyenként a 4 tojás sárgáját, a 4 evõkanál lisztet, a sütõport és a vaníliás cukrot.
Sütõpapírral kibélelt közepes méretû tepsiben megsütjük.
6 tojásfehérjébõl kemény habot verünk. 28 dkg kristálycukorból és 4-5 evõkanál vízbõl szirupot fõzünk és beleteszünk egy fél szál vanilia rudat. A kemény habba ezt a felforralt, forró szirupot folyamatos keverés mellett belecsepegtetjük. Eddig tûzön, most gõz fölött verjük tovább. Addig verjük amíg a habüsthöz tapadni nem kezd. A piskótára öntjük egyenletesen elsimítjuk, és csokimázzal bevonjuk.
|